Over mij…

Naam: Knoxx Brackx

Geboortedatum: 05/10/2021

Geboorteuur: 02u46

Geboorteplaats: Gent (toch de officieuze hoofdstad van West-Vlaanderen*)

Nationaliteit: Belg

Gewicht: 3 kg 190 gram

Lengte: 49,6 cm

Mijn ouders: Kenzie Brackx & Jana Valcke

Mijn trotse meters:  Kate Brackx & Sanne Valcke

Mijn verhaal: 

In februari 2021 zette ik de wereld van mijn mama en papa op z’n kop. Ze waren in de wolken toen ze vernamen dat ik mijn plekje in mama’s buik had ingenomen. De zwangerschap verliep goed voor mijn mama en ik kon de komende maanden rustig groeien. De dokters waren trots op mij en ik zat lekker warm ingeduffeld. De eerste maanden maakte ik mama een beetje misselijk, maar na 12 weken was dat helemaal verleden tijd. Daarna had mama een droomzwangerschap, dat kan natuurlijk moeilijk anders met zo’n droom van een kind als ik. Tot op maandag 30 augustus mijn mama naar het ziekenhuis ging omdat ze wat last had van haar buik… Eerst leek alles in orde, mama en papa stonden klaar om terug naar huis te vertrekken tot plots bleek dat er een stukje van de vruchtzak gescheurd was. Mama en ik moesten vanaf toen in het ziekenhuis blijven. Gelukkig hebben papa en de mensen in het UZ Gent goed voor ons gezorgd. Mama had plots veel tijd en heeft een geboortekaartje ontworpen terwijl ze op mij moest wachten. Ze kreeg wekelijks een dagje vrij om eens eventjes thuis de verbouwingen te gaan inspecteren en te gaan kijken als papa er geen zootje van had gemaakt. Enkele weken later op 5 oktober, ben ik dan toch geboren. Ik wou graag nog wat bij mama blijven maar omdat mama intussen al 6 weken in het ziekenhuis lag en dat ook een beetje beu werd, hebben de dokters een handje geholpen. Rond 02u46 kwam ik dan uiteindelijk toch ter wereld.

Leuke weetjes:

  • Wist je dat ik lid ben van Club-Kids? Al vanaf het prille begin ben ik lid van de beste ploeg van ’t land!
  • Mijn mama kwam tijdens haar ganse zwangerschap amper 5 kg bij!
  • Mijn naam stond zowel bij mama als bij papa in hun persoonlijke top 2 van leukste jongensnamen. De keuze was dus snel gemaakt!
  • In België zijn er ongeveer 25 mensen met de naam Nox, 6 met de naam Noxx en 9 mensen met de naam Knox. Maar met mijn schrijfwijze ben ik behoorlijk uniek (<5)!
  • Mama heeft maar liefst 24 uur nodig gehad om mij op de wereld te zetten.
  • Ik heb geen peter maar om al mijn mannelijke geweld in te tomen heb ik 2 supertoffe meters gekregen!
  • Mijn naam is van oorsprong Engels en betekent eigenlijk ‘van de heuvel’
  • Mijn papa is geboren op de 8ste van de maand en is opgegroeid in huisnummer 8, ik ben geboren op de 5de van de maand en zal opgroeien in huisnummer 5
  • Mijn meter Sanne is jarig op 4 oktober, het zag er lange tijd naar uit dat deze dag ook mijn verjaardag zou worden maar ik besloot toch om voor een unieke datum te gaan.

Mijn eerste maanden:

Mijn eerste maanden waren geweldig! Ik mocht een viertal dagen na mijn geboorte mee naar huis om mijn thuis te ontdekken. Ik mocht van mama en papa meteen in mijn eigen kamer slapen en ook al doe ik niet zo graag dutjes overdag, ’s nachts slaap ik als een roosje. Ik ben intussen in mijn jonge leventje al een aantal keer op vakantie geweest. Met de hele familie naar Nederland (met o.a. bezoekjes aan Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam), een midweekje naar Limburg, op weekend naar de Ardennen, met de hele familie naar CenterParcs met o.a. een daguitstap naar Duitsland… allemaal staat het al op mijn palmares! Komende zomer mag ik zelfs samen met mijn mama en papa mee op (huwelijks)reis met een cruise naar o.a. Schotland en Ierland! Tijdens mijn eerste maanden heb ik ook ontdekt dat ik een echte waterrat ben. Ik ga met plezier mee onder de douche, neem graag af en toe een bad en heb er intussen al verschillende uitstapjes naar het zwembad opzitten. Tijdens de zwangerschap heb ik nogal vaak op mijn rechterzijde gelegen in mama’s buik, dat vond ik erg fijn. Maar nu zegt de osteopaat dat het niet meer mag. Ik moet nu veel op mijn linkerzij liggen, dat vind ik niet altijd even leuk. Ik heb meer dan vier maanden lang moedermelk gekregen van mama en intussen ben ik overgeschakeld op een combinatie van flesjes met stukjes fruit en aardappelen. Maar ik ben wel nog steeds een goedlachse baby en steek al eens graag mijn tong uit. Ik kijk uit naar alle mooie momenten die er nog zitten aan te komen!

 

* Gent wordt al lachend wel eens de officieuze hoofdstad van West-Vlaanderen genoemd, maar cijfers uit de bevolkingsregisters en de onderwijsinstellingen van de stad tonen aan dat die stelling niet eens zò vergezocht is. In 2017 was Gent de op vijf na grootste stad van West-Vlaanderen. Al keren de laatste tijd steeds meer Gentse West-Vlamingen terug naar de roots, maar dat heeft iets te maken met centjes, iets met huisjes kopen ofzo.